perjantai 4. lokakuuta 2013

Mehiläisvahamaalaus II


Nämä pienet teokset olen tehnyt vuonna 2012 maalausraudalla kiiltäväpintaiselle (ensimmäinen mustalle, toinen valkoiselle) kartongille. Tyypillistä tällä mehiläisvahamaalaustekniikalla tehdyille maalauksille on yllätyksellisyys. Sulat värit muodostavat arvaamattomasti kuvioita ja teosta ei voi raudalla maalatessa täydellisesti hallita. Juuri se tekee maalaamisesta jännittävää ja mielenkiintoista. Kaikkien teokset ovat erilaisia ja usein tekijä löytää kuvistaan hahmoja ja voi luoda niille merkityksiä. Parhaimmillaan maalausprosessissa syntyy terapeuttista vapautumista vanhoista kuvaamataidollisista traumoista. Tällä tekniikalla kaikki onnistuvat, eikä kenenkään tarvitse osata piirtää.

Itse pidän mehiläisvahamaalaustekniikkaa inspiroivimpana maalaustekniikkana jota olen kokeillut, enkä ihmettele, että sitä käytetään myös terapian välineenä. Tietysti raudassa on omat rajoitteensa, joita sitten pääsee ylittämään muuun muassa lämpökynän, kuumapuhaltimen ja lämpölevyn avulla. Tässä pienessä kukkamaalauksessa on tehty kuva ensin maalausraudalla ja lopuksi käytetty hieman kuumapuhallinta pehmentämään terälehtien muotoa.


Pidän seuraavan mehiläisvahamaalauskurssin maanantaina 7.10 klo 17. - 20.30 Ameliessa, Näsilinnankatu 34 A 31, 7.krs. Kurssin kesto on 3,5h, hinta 50€ työssäkäyvät,
45€ työttömät, eläkeläiset ja opiskelijat. Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti